tirsdag 13. desember 2011

En grønn plaststol og en kopp te


En grønn plaststol og en vandalisert bil 



Jeg har lagt merke til at det virker nesten som en ”must have” på Vestbredden å ha en mengde plaststoler på lager. Du vet den typen som man har hjemme på verandaen(vel og merke hvis man ikke har byttet den ut med en finere trestol fra Ikea). Med en gang du kommer på besøk til et hjem, så tar det ca. ett minutt til de har funnet dem fram. De fleste har såpass mange at de lett kan finne fram stoler til en hel haug. Hvis en slektning eller nabo tilfeldigvis kommer forbi, så er det plass for alle.

Vi har gjør mange besøk teamet i Yanoun. Drar rundt til ulike landsbyer og besøker mennesker som er truet av settlements og utposter. En utpost eller en settlement er som nevnt tidligere en ulovlig Israelsk bosetting på okkupert land.
Vi gjør så mange hyggelige besøk, på tross av en vanskelig situasjon.

I går var vi i landsbyen Asira al Qibliya sør vest for Nablus. Der hadde mellom 75 og 150 settlere angrepet et lite nabolag på 7 hus, midt på natten. De hadde kastet stein på vinduer, vandaliserte biler, forsøkte å bryte seg inn i hus, tagget davidstjerner på veggene og kastet malingsbomber rundt seg.
Alt dette skjedde på natten mens landsbyen lå og sov. Det var et uhyggelig syn som møtte oss. 

Vi besøkte mange hjem i går, hjem som var slitne etter en lang natt. Vi møtte mennesker som var redde, men som samtidig sier; vi flytter ikke, dette er mitt hus og mitt land! Det gir meg håp og tro.

Så også i går ble vi invitert inn til en grønn plaststol og en kopp te og vi hadde mange intense møter.


To stener ved barnas leker


Vandalisert bil


Rester av tåregass


Glassbiter fra stueviduet 


Knust vindu


tagging




2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Kjære Camilla. Grønne plaststoler er bra, og at du sitter på en i Yanoun er enda bedre. Jeg er rørt og satt ut av bloggen din. Den setter ting i perspektiv. Slitent uttrykk, men likefullt sant. Spesielt siden vi i trygge Norge tenker mest på julefeiring. I dag tenner vi det fjerde adventslyset, vi tenner det for dere. Vi snakkes. Klem Vibeke.

    SvarSlett