onsdag 15. februar 2012

Hjem ødelagt

Fortvilelse over ødelagte hjem

I dag har jeg sett hus som er blitt ødelagt av det Israelske militæret(IDF) i området rundt Khirbet Tana i nærheten av Nablus. Alle husene i området har en house ”demolishion order”. I dag ble noen av ordrene gjennomført.

Dalen er så sanseløst vakker der den svinger seg fram, her ligger det til rette for å leve det ”gode liv”.
Og plutselig er vi framme til et område i totalkaos. Jeg vet at det er ødeleggelse av hus og hjem som venter oss, men for meg var det et sjokk å se brutaliteten av det.

Dette stedet og disse menneskene utgjør en sikkerhetsrisiko for Israel


Senger og madrasser i kaos


Ødelagte hus
Menneskene vi møtte fortalte:
Klokken 08.30 kom to militærjeeper, 4 jeeper fra innenriksministeriet, 5 som hadde i oppgave å fjerne private eiendeler og en bulldoser. Telt, toalett, tabuner og dyretelt har blitt røsket opp og ødelagt. Teltene de fjernet tok de med seg slik at det ikke er mulig å bygge dem opp igjen.

Etter de var ferdige i dette området så kjørte kortesjen lenger ned i dalen, til neste familie. Etter dette fortsatte de kortesjen igjen til enda et nytt sted og en ny familie. Da de var ferdige var klokken nesten 16.00 og arbeidsdagen over.

Hvem vet hva som skjer i morgen.

I dag er det 5 familier som har mistet sine hjem. Det er ca. 30 barn som kommer hjem fra skolen til dette synet. 13 telt har blitt ødelagt. Telt til bruk for mennesker og dyr. Disse menneskene skal sove under åpen himmel i natt, eller i et provisorisk telt.


Eiendeler gravd sammen og kjørt over av bulldoser.

Kaos


Mer kaos

Ryddin i kaoset


I samtale om dagens hendelse


Våren er i anmarsj på Vestbredden. Men det er kaldt og surt her, spesielt på natten. I natt er det meldt regn. Vi møtte ICRC på et av stedene, ICRC fortalte at ”IDF gjør ofte dette i forkant av et dårlig værvarsel, med vilje, for å markere”

Det er spesilet å våkne opp morgenen etter i Yanoun og høre lyden av gravemaskiner fra utposten 777 rett ovefor Yanoun. Her bygger Israelske bosettere nye boliger for sine familier og dyr. Disse husene f¨år selvfølgelig stå i fred, på tross av at de bygges på okkupert område.
Et nytt sted med mer kaos


Denne Tabunen utgjør en sikkerhetsrisiko.












1 kommentar:

  1. Sukk hjerte.... Det gjør så indelig VONDT å lese dette... -og vite at mest sannsynlig vil ikke praksisen hos israelske myndigheter endres med det første.... Mitt hjerte banker for innbyggerne i Yanoun og Khirbet Tana.

    SvarSlett